06 - Djurskyddsfrågor

Hjälp mig snälla!!

2017-08-22 17:43 #0 av: HamstersIsAwesome

Alltså, jag älskar dvärghamstrar (Speciellt roborovskis) men tyvärr så behöver jag lite mer kunskap.. Så!! Skulle ni kunna berätta lite om liksom, vanlig dvärghamster vård?
Jag älskar svar.
Tack!!!!!

Anmäl
2017-08-22 22:17 #1 av: -Aida-

Finns många bra artiklar på denna sida som beskriver väldigt detaljerat hur skötsel, mat och bur går till om du inte kollat in dom redan.
Annars tipsar jag alltid om att man kan spara exempelvis kartonger och toarullar, det uppskattas, speciellt om de sitter lite toapapper kvar på rullen som de får dra loss själva.
Hamstrar behöver en bra foder blandning som de får utnyttja sina naturliga egenskaper med att skala frön o sånt, lite mjölmaskar är inte heller fel.
Bunny dvärghamsterdröm är ett bra foder för hamstrar då de innehåller även mjölmaskar.

Ju större bur desto bättre och roligare för både hamstern och ägaren, det är roligt att inreda och hitta på nya saker till hamstern, dock ska buren vara längre och inte speciellt hög då dom inte bör klättra.

Djurbutiker brukar ha diverse gnagarstänger och sånt för hamstrar, det är mycket socker i sånt och de har lätt att få diabetes, sådant godis bör undvikas.
Godis är inte nödvändigt alls egentligen, de är mänskligt påhitt, de uppskattar om de får färskfoder av olika sorter, vill man ge dom nåt att ganaga på så kan man ge en bit knäckemacka, pinnar eller hundkex med bra innehåll förstås.

Anmäl
2017-08-23 20:52 #2 av: 91Marran

Knäckemacka är för salt.

Anmäl
2017-09-22 13:04 #3 av: Lavis

Gå in på Svenska Hamsterföreningens hemsida, där står det allt man behöver veta Glad

Anmäl
2017-09-26 20:05 #4 av: HamstersIsAwesome

Tack Lavis, jag ska göra det nu ;).

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.