02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Äter på toaletten!?

2016-03-25 22:11 #0 av: emmelii

Min hamster lägger alltid sin mat i toaletten!? Jag tar ur maten som han har lagt där varje morgon för att jag ska städa toan ifrån spillning, då kan jag lägga maten antingen tillbaks i matskålen eller så gömmer jag de i bottenströet. Men senare varje dag så har han lagt tillbaks det i toan igen! Finns det någon anledning till att han gör det? Gör alla hamstrar så? Han utför fortfarande kissning och nummer 2 där OCH badar där. Vet inte vad jag ska göra, är det något att oroa sig för eller är det bara nått som han har fått för sig att göra? Nån som vet???

Anmäl
2016-03-27 18:24 #1 av: [dvärgkaniner]1

Du behöver inte oroa dig, har haft hamstrar som också har gjort så Glad

HjärtaMed vänliga hälsningar från, Dvärgkaniner Hjärta

Medarbetare på Gerbiler Ifokus, Bortskänkes Ifokus, Humor Ifokus 
och Rysk Vintervit Ifokus. 

Fototävling på Rysk Vintervit just nu.

Besök gärna min hemsida
SolTrollskogens GerbiluppfödningSol 

Anmäl
2016-03-28 22:26 #2 av: svenska.IZA

Ta inte bort maten för han kanske vill ha det så. Ha så i en vecka och skriv hur han reagerar.

Anmäl
2016-03-31 21:48 #3 av: Mirre395

Det är fullt normalt att hamstrar "hamstrar" maten.  Alltså gömmer undan den till senare. Vart hamstern väljer att lägga maten beror på individen. Vissa hamstrar väljer toan:) 

Du behöver inte vara orolig, men om du inte vill att maten ska bli smutsig och äcklig så kan du testa att lägga in en till "toa"! Då kommer han kanske lägga maten på ett ställe och gå på toa på ett annat;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.