02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Napsa hårt :/

2015-09-17 21:12 #0 av: [candy_suki]

Har haft en hamster några månader nu, jag har varit rädd för honom från och med den dag han bet mig.

Sen dess har jag använt en väldigt tunn tyg över min hand för att hantera honom, han har försökt napsa genom den tunna tyget på min finger, jag bli inte rädd bara för att det finns en tyg där.

Sen förra månad har jag försökt bära honom med "tyg handen" till min egen hand ibland napsa han ibland försöker han undvika min hand genom att hoppa över. Han hatar min hand utan tyg :(

Jag ångra att jag gjorde så i början, idag försökte jag föra honom över till min hand utan tyg men så napsade han hårdare än någonsin så jag släppte ner honom men han napsade hårdare och hårdare och ville inte släppa min hand så jag drog honom ifrån min hand långsam.

Jag tvättar alltid händerna med oparfymerad tvål så jag förstår ingenting :(

Anmäl
2015-09-17 21:18 #1 av: redsteinedrose

försök bygga en relation med hamstern, annars kan den ha svårigheter att lita på dig. ta inte bara upp den ur buren utan ha tålamod, ge godis från handen. ge godisar genom att hålla dem med fingertopparna så det är ett avstånd mellan ditt finger och godisets ände. tex en äppelbit . socialisera dig med saker den gillar ^^

Anmäl
2015-09-17 21:26 #2 av: [candy_suki]

#1 Jag ta ut honom varje dag (lekdags) och försöker tama honom, tycker du att jag ska tama honom från början alltså steg 1 i buren?

Jag tar alltid ut honom med en mugg för att han gilla inte när jag ta honom med "tyg hand" (han väljer oftast att komma ut när jag ställer mugg framför)

Anmäl
2015-09-18 06:43 #3 av: redsteinedrose

ja börja i buren där hamstern känner sig trygg. :) målet är att hamstern själv ska komma upp i handflatan på dig, då kommer den inte bita dig. om du har en bur som du kan öppna nertill kan du sätta lekhagen så den kan själv gå in och ut :) det kommer hamstern tycka är tryggt.

Anmäl
2015-09-18 17:59 #4 av: [candy_suki]

#3 Ok, då ska jag börja från början! :) Den kommer oftast upp i handflatan när jag har tyg på men så fort jag för över honom till andra handen (utan tyg) napsa han hårt. 

Har tyvärr inte bur som man kan öppna nertill :/ annars skulle jag gärna göra så. 

Tack! Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.