13 - Sälj & Köp

Hamstrar behöver nytt hem.

2015-09-03 12:10 #0 av: Martyvonparty

Måste göra mig av med mina 2 hamstrar. Dom verkar inte alls trivas hos mig trots stor bur med mycket leksaker och mat dom gillar och är vana vid.

Jag har döpt dom till Bubbis och Puppan. De är 11-12 veckor gamla och kommer från samma kull. Köpta i djurbutik.

Bubbis är snäll och bits aldrig. Hon sitter still i handen och hon älskar banan.

Puppan däremot är ganska dum. Hon bits väldigt hårt och oprovocerat. Håller du handen en bit från huset så att hon själv får komma fram springer hon ut och hugger. Ofta så hårt att det börjar blöda.

Förstår inte alls varför detta beteende har uppkommit. Hon har gått från att slicka och nafsa till att bita riktigt hårt. Däremot när hon väl krupit upp i handen är hon snäll och sprallig. Då springet hon runt på armarna och axlarna o nosar runt. Sitter i handen och tvättar sig och äter gärna en bit morot eller lite banan.

Jag börjar vara rädd för Puppan nu och vill inte längre ha kvar henne. Säljer därför bort båda två. 100kr/st vill jag ha för dom. Endast en symbolisk summa då jag vill veta att de kommer till ett hem som vill ha dom! Jag bor i Sollentuna strax utanför Stockholm. Om ni själva kan ta emot dem eller vet någon, tveka inte att höra av er!

Martinaeriksson95@gmail.com

Anmäl
2015-09-03 20:04 #1 av: Martyvonparty

Ingen? :(

Anmäl
2015-09-04 11:59 #2 av: Martyvonparty

Är det ingen som kan hjälpa mig? Hjälpa dessa små söta djur...

Anmäl
2015-09-04 19:22 #3 av: Frosstis

ofta beter sig djuraffärsdjur så även om de har perfekt hem :/ så ta det int personligt


Anmäl
2015-09-05 08:45 #4 av: Mr.J

helvete...det var jävligt jobbigt att läsa och blir absolut sugen! enda problemet är att min hyresvärd inte tillåter djur :( sen är jag väl typ 5-6 timmars resa bort

Anmäl
2015-09-05 08:46 #5 av: Mr.J

vart det så att dom vantrivdes direkt? tänkte hur länge du haft dom? att få komma till ett hem från butiken är ju en enorm omställning och precis som oss så måste hamstrar vänja sig vid den nya miljön

Anmäl
2015-09-05 12:05 #6 av: Martyvonparty

Dom verkar ju trivas i buren! Där är dom ute och röjer runt.. den ena hanstern, bubbis, är snäll. Henne kan man Mats från handen o klappa lite på med fingret medan hon äter. Henne är det heller inga som helst problem att ta upp och hålla i.

Det är puppan som är problemet. Försökte mata henne igår från handen. Hon nosade bara lite på magen och hoppade mot min hand och bet. Jag gav inte upp där utan försökte mata med pincett istället om fet vsr så att hon tyckte att handen var för nära men hon förste hoppa och bita ändå.

Hon gör inga ljud, hackar intr tänder eller fräser. Helt tyst är hon. Jag tycker det är jättejobbigt för jag försöker verkligen men det är svårt när den ena hamstern är snäll medan den andra gör allt för att bita.. :(

Anmäl
2015-09-05 12:07 #7 av: Martyvonparty

Jag har haft dom sen de var 5 veckor. Och dom är 12 nu om jag räknat rätt...

Anmäl
2015-09-05 16:16 #8 av: Ellys

Endast min åsikt men kanske hjälper lite iallafall; jag hade inte sålt, för det hade inte löst någonting. Om nu puppan hittar ett nytt hem kommer hon nog fortfarande bitas. Jag har nämligen haft en hamster som av någon anledning inte gillade händer i buren eller att bli upptagen, men hon behöll jag tills hon gick bort. Jag använde en kartong eller låda att flytta henne i, antingen till lekhagen eller i en transportbox när jag städade. Jag fick helt enkelt nöja mig med att hitta på aktiviteter som inte hade någon slags hantering med händerna i. Sen har du endast haft dem i ca 7 veckor? När började du tämja dem?

Anmäl
2015-09-06 10:41 #9 av: [evilewa]

#0Håller med #8.
När man köper hamstrar, bör man tänka igenom sitt köp innan och vara beredd på att lägga ner tid på att socialisera dem, särskilt när de kommer från en djuraffär.
Med tanke på deras ålder kand du ju inte haft dem hos dig mer än 1 månad? Lite kort tid att ge upp på.

Anmäl
2015-09-06 11:15 #10 av: Martyvonparty

Jag började tämja dem ca 3 dagar efter att de kom hem till mig. Började försiktigt först när jag såg att de började vara hemmastadda i buren.

Puppan har från början skickat/nafsat för att sen bara bita hårdare och hårdare :(

Anmäl
2015-09-06 23:33 #11 av: Mr.J

såg nån nämnt att gnugga papper mot din hud och lägga i hennes bur, annars kan du ta en filt och lägga i badkaret, ta sen med dig lite godis och sätt dig med Puppan i badkaret och låt henne springa runt, sen nån gång lite då o då ger du henne en godis, funkade men en hamster jag har som också bet en direkt så det är värt att pröva :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.