02 - Hälsa, Beteende, Kosthållning

Starr på hamster? Farligt?

2015-08-08 00:36 #0 av: Kattleyannaaaaa

Är starr på hamstrar farligt? Tror inte min hamster har starr men vill veta måste man söka veterinär om sin hamster har starr? Frågar i säkerhetsskull tacksam för svar

Anmäl
2015-08-09 19:38 #1 av: Mirre395

Nej, det brukar inte påverka hamstrar så mycket då dem ändå använder sig mer av andra sinnen för att ta sig fram:) Däremot kan det bli ett problem om man har en hög bur eller höga leksaker eftersom att hamstern lätt kan ramla ner och skada sig. Ingenting i buren får vara det minsta skadligt och det är bäst att undvika höjder överhuvudtaget.

Angående vetrinär så beror det på sammanhanget. Vad jag vet så finns det inget läkemedel mot starr när det gäller hamstrar och då är det inget veterinären kan göra. Om hamstern däremot har påverkats mycket av det och du skulle märka att något annat inte stämmer så är det alltid bra att rådfråga vetrinär och eventuellt undersöka hamstern. Men i stort sett så klarar hamstrar av det ganska bra och de flesta vänjer sig vid det ganska fort:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.