00- Allmänt hamsterprat

Rengöring av bur inför nya invånare.

2015-06-14 16:33 #0 av: Fruktzallad

Jag har ett akvarium där det nu bor 2 gerbiler och de ska få flytta till ett större akvarium senare idag.  Nu funderar jag på låta hamstrar flytta in i deras gamla akvarium men jag undrar hur noga jag behöver rengöra innan nya djur flyttar in? Räcker det med att jag tömmer det helt, tvättar med varmt vatten, borste och såpa + citron, eller behöver man  ha nåt starkare medel som är mer bakteriedödande?  Gerbil och hamster är ju inte samma sort så de kanske har mer ont av att byta akvarium än mellan 2 gäng hamstrar som är samma art? Jag kommer tvätta ur det lilla akvariet och låta det stå en tid innan jag får hem mina nya hamstrar så det kommer vara väl utvädrat och torrt när nästa gäng bosätter sig där. Mina gerbiler är friska för övrigt.

Tack på förhand,

Anmäl
2015-06-14 23:09 #1 av: Fruktzallad

Ingen som vet?

Anmäl
2015-06-15 06:36 #2 av: Dvärgvädur

Är det dvärghamstrar du ska ha?

I så fall behövs inte mer än det du skrev. För guldhamstrar kan det behövas lite mer pga papovan men jag tror inte att de blir särskilt påverkade av att gerbiler har bott där. 

                                                                   // Johanna

                                         Medarbetare på Dvärghamster iFokus

Anmäl
2015-06-15 14:17 #3 av: Fruktzallad

Tack för svar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.