00- Allmänt hamsterprat

1 eller 2

2015-06-14 09:32 #0 av: Alva13

Hej! Jag ska köpa 2 stycken hamstrar och undrar vad man behöver ha 2 av i buren t.ex 2 matskålar eller 2 hamster hjul och sånt. Tacksam för svar!

Anmäl
2015-06-15 17:56 #1 av: Liten boll

Du behöver två av allt för att undvika bråk

Anmäl
2015-06-16 09:43 #2 av: [Ingunn_1969]


Nej, du behöver inte två av allt. Hamsterhjul går det bra att ha bara ett, lämpligast är att använda ett tefat. Då kan de springa två tillsammans om de vill.

Matskål räcker det med en om du strör ut mat i övriga buren också.  Då har båda tillgång till mat när som helst.  Plus att de tycker det är roligt att gräva och leta efter mat. Sandskål går det också bra att ha bara en. Även vattenflaska räcker det med en.

Det viktigast är att det finns fler ställen att sova på. Inga hus får ha bara en ingång utan det måste alltid finnas minst två in- och utgångar.  Men en sovplats behöver inte vara ett hus, det kan helt enkelt vara en hög med papper i ett hörn.  Gamla flingpaket, äggkartonger eller liknande kan bli fina hus, tänk på att klippa upp hål så det blir två ut- och ingångar även i dessa.

Lycka till!

Med vänlig hälsning Ingunn

www.snogatanshamsteruppfodning.com

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.