00- Allmänt hamsterprat

Tappade min dvärghamster! :(

2014-11-25 21:43 #0 av: Aja85

Hjälp, jag tappade min lilla dvärghamster! :( Första gången jag höll i henne och hon slingrade sig ur mina händer (jag är 1,56m). Hon hamnade på rygg och såg död ut i ett par sekunder. Sen satt hon i mitt knä en stund. Och väl tillbaka i buren sprang hon runt som vanligt i sitt hjul. Äter och dricker gör hon med. Bör jag oroa mig för inre skador? Har läst att de kan få det om man tappar dem.

Anmäl
2014-11-25 21:48 #1 av: Shalin

Ojojoj det lät ju inte så bra Ledsen Men eftersom hon trots omständigheterna verkar må bra, så är det nog ingen fara. Ha lite extra koll bara, så ska du se att hon mår bra GladVar extra försiktig när du håller henne i fortsättningen. När du tar ut henne, så kan du kanske så snart som möjligt ha henne över någonting, som ett bord eller en säng, så att det inte är så långt ner om hon skulle ramla igen.

Anmäl
2014-11-25 22:02 #2 av: The Idizen

Ojdå, eftersom hon verkar må bra är det nog inte så farligt. Som #1 sa så håll extra koll på henne, och kom ihåg att hamstrar gärna döljer om dom har ont. Men eftersom att hon verkar pigg osv så är det nog lugnt. Glad

Anmäl
2014-11-26 07:06 #3 av: Dvärgvädur

Min dvärghamster blev tappad från en väldigt hög höjd  i början av sommaren, hamnade på sidan och satt still ett par sekunder innan han reste sig. Efter det var han nog bara lite i chock, men han rörde sig normalt och nu är han återställd. 

Tror inte att det är så stor fara om hon beter sig som vanligt, hamstrar har ju väldigt lätt att bryta ben men då skulle det märkas. Andra går lite vingligt osv. Men din verkar ha klarat det bra. Glad

                                                                   // Johanna

                                         Medarbetare på Dvärghamster iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.