01 - Avel, Genetik och Uppfödning

Uppfödare?

2014-01-18 01:56 #0 av: Riighto

Har varit inne och tittat på svenska dvärghamstersällskapets hemsida och hittar inte någon uppfödare som bor i närheten av Göteborg?

Sen undrar jag lite om diabetes-test, hur fungerar det? Vad kostar det att göra?

Anmäl
2014-01-18 02:06 #1 av: Riighto

Hittade information om diabetes, så klistrar in det ifall någon mer undrar Glad

"På apoteket finns det teststickor man kan köpa som testar glukoshalten i urinet. Ett exempel är "Clinistix" som kostar 52 kr för ett paket med 50 stycken teststickor. För att testa sin hamster för diabetes så stoppar man ner hamstern i en tom transportbur/plastlåda utan något som helst strö i botten. Var noga med att låta hamstern ha en vattenskål tillgänglig, då vatten är viktigt för en hamster med diabetes! Sedan är det bara att vänta på att hamstern ska kissa.

Då hamstern har kissat så tar man fram en provsticka ur förpackningen och doppar stickan i kisset. Sedan kan man se hur färgen på stickan ändrar färg väldigt snabbt. Intensiteten på färgen beror på mängden glukos i urinet. Det finns även en liten färgkarta på baksidan av förpackningen där man kan jämföra resultatet. Ju mörkare färgen är, ju allvarligare diabetes har din hamster. Dock kan posetivt diabetes resultat vara felaktigt, då stress kan påverka så att hamstern visar på diabetes trots att den ej har det. Därför kan det rekommenderas att göra om testet. Om resultatet blir den ljusaste färgen (negativt) så har din hamster ej diabetes."

http://www.hamsterforeningen.se/dv%C3%A4rghamster/sjukdomar/diabetes-18375407

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.