00- Allmänt hamsterprat

Pyssel tips?

2013-04-26 18:00 #0 av: theomuffin

Hej!

Jag undrar tre frågor.

1. Jag undrar om någon har pyssel tips till hamstrar?

2. Kan man få sin hamster till att vara vaken på dagen istället för på natten? sådana fall  hur?

3. Är det någon som har en bra sida på nätet som man kan beställa hamstersaker billigt och säkert?

Anmäl
2013-04-27 22:09 #1 av: Gur4m1


Mitt pysseltips är att ta in kvistar från äppelträd till hamstern. Det är enkelt och nyttigt för dme att knapra på. Samma sak med att placera ut toalettrullar/hushållspappersrullar. De flesta verkar älska att springa i dem. Jag har grävt ner mina lite i substratet så de blir lite som att gå under marken. Jag har även sammanfogat toarullar med hushållsrullar så det bildas enkla gångsystem. Där springer min hamster mycket! Äggkartonger som är igenstängad och man gör ett hål så hamstern tar sig in, blir också som gångar för dem att boa, matskafferi och gångar att utforska. Har man tillgång av äppelträd kan man ju göra egna broar som säljs i butikerna eller göra knippen. 

Angåede att göra hamster dagaktiv så tror jag det där är individuellt men också ja.. Menar, skulle du kunda vända på dygnet helt runt, resten av ditt liv och må bra av det tror du? :O Min hamster som jag bara haft i en vecka nu, har varit mest aktiv vid skymning och gryningen. Dvs tidiga mornar och på kvällarna. Men hon har ävne avrit ut och patrullerat lite snabbt och druckit vatten under dagtid. Men jag skulle aldrig gå och störa henne i hennes bo under dagtid om hon ligger och sover. De är nattdjur, det får man nog acceptera. Försök planera så du kan umgås med hamstern på kvällarna istället.

Aldrig beställt hamstersaker via nätet så där kan jag inte hjälpa dig :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.