10 - OT (Off Topic)

Vårta ?

2013-03-01 21:15 #0 av: Emmny

min ena hamster Kiderhaul har haft en stor "vårt" i örat länge nu. Min andra hamster hade en sån "vårta" i örat och det var inget som hon tycket var farligt (vi åkte till vet för en annan anledning). Men den här hamstern har en mycket större "vårt" i örat.

Den är rosa och knottrig och har lite bruna skorpor, om man pillar för mycket på den kan det börja blöda men han tycker inte det gör ont men tycker det kan kännas obehagligt om man pillar för mycket.


Eftersom han inte har ont och vi har redan åkt till vet en gång för samma orsak tycker vi inte det är nödvändigt att åka igen.

Anmäl
2013-03-01 21:24 #1 av: Michaela-N

Min hamster hade en utväxt av liknande slag som också kom ur örat. Vi rådfrågade veterinär, och eftersom han hade gjort tydliga beteendeförändringar (blivit aggressiv) i samband med den så tog vi bort honom tyvärr. Så här såg den ut, de mörkbruna skorporna gick att pilla bort och trillade även av av sig själv, och det kunde börja blöda ur dem. Troligen hade han malignt melanom.


Anmäl
2013-03-02 17:53 #2 av: Emmny


Precis så ser hans ut. fast mycket större.

Men han är inte alls annorlunda han verkar inte ens bry sig om att den är där även fast den är så stor.

Tycker du att jag ska åka in.

Vi har precis varit med en hamster hos vet bara för att jag noja mig så känns som det går otroligt mycket pemgar på det fast det visar sig vara ofarligt eller inget alls + min andra hamster hade också det och ändra inget på sitt beteende och då levde han länge till efter säkert 1 ½ år till och veten verka inte ens bry sig om att den var där (vi frågade).

Eftersom jag inte är en "expert" på sjukdomarna inom hamstrar har jag flera gånger blivit orolig och pappa har fått åka in och det visar sig att inte va nåt alls, tror inte mina föräldrar åker in så lätt längre då dom har lagt ut skit (ursäkta) mycket pengar på vetrinär besök till hamstrarna som visar sig vara helt onödiga. Han har ju haft det i några månader nu och verkar inte bry sig.

Anmäl
2013-03-02 18:57 #3 av: Emmny


vi tar honom till vet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.