00- Allmänt hamsterprat

uppfödarunge vs omplacering

2013-02-19 00:18 #0 av: Anna4077

Nu har jag fått sambon att överväga att eventuellt köpa ytterligare en hamster. Yay! Jag har hela tiden tänkt att om det ska bli fler vill jag ha en vildvittrans hamster. Men nu har jag börjat tänka på det här med omplacering. Det finns så många hamstrar som inte har något hem och riskerar att bli orm mat. Jag har kanske inte någon direkt erfarenhet (4 veckor som hamster ägare :p) men jag har tid, kärlek och tålamod. Har hållit på med unga hästar och gör det på jobbet och det är ju iaf något. Är inte rädd och Roffe har gjort stora framsteg.

Jag undrar hur era tankar går när det kommer till uppfödd hamster unge till omplacerings hamster. Behöver man mer än tid, tålamod och kärlek? En hamster unge hittar ganska lätt hem men en äldre, försummad hamster har det svårare. Så många som köper hamstrar och tror att det är någon leksak . Dom behöver ju också ett hem?

Anmäl
2013-02-19 12:30 #1 av: Elsa

Tycker du ska satsa på en äldre om du känner att du kan ta hand om "vilket som helst" (låter elakt när jag säger det så men ja). För som du säger, hamsterbebisar får hem på en gång.. men äldre har svårare!


Har själv tagit hand om en del omplaceringsdjur, men har inget just nu. Men man känner ju sig som en hjälte, tycker jag iallafall :')

Anmäl
2013-02-19 14:44 #2 av: Vildvittrans

Jag tycker också du ska välja en omplacering om det är det du känner är rätt för just dig. Jag själv tycker alltid man ska stötta seriös avel och står det mellan att köpa från en riktig uppfödare eller någon som tar kullar hemma på vilka djur som helst för att det är roligt säger jag självklart uppfödare. Men omplacering är en annan sak. Där stöttar du ingen direkt avel. 

Tack för att du hade velat köpa av mig om du skulle köpt bebis :-)

Anmäl
2013-02-19 18:31 #3 av: Anna4077

#1 brukar dom bli tama efter ett tag och kan bli hamstrar som lever i harmoni eller blir det så att dom är väldigt skygga och stressade?

#2 när/om jag köper en bäbis blir det nästan 100% från dig. Älskar dina hamstrar! Unton och Flo är mina favoriter :)

Jag funderar lite på att kanske köpa bäbis först och lära mig mer innan jag går på omplacering. Men vet inte alls. Först ska sambo övertalas ;)

Anmäl
2013-02-19 20:13 #4 av: Vildvittrans

Ja, bara ni kan ju veta vad som är bäst för just er :-) Lycka till med övertalningen!

Anmäl
2013-02-19 20:21 #5 av: Anna4077

Den går bra ;) han har gått med på att tänka på det när vi fått ordning. Möblerar om lite. Jag tar ett 'tänka/prata om det' som ett ja även om det är motvilligt ;) jag har ett vapen skåp i mitt vardagsrum och det var inte min idé om man säger så. En hamster eller två tar inte mycket mer plats.

Anmäl
2013-02-19 22:11 #6 av: Vildvittrans

Hahaha trodde du skulle säga "jag har ett vapenskåp i mitt vardagsrum ifall han säger nej" Förskräckt Skämtar
Nä en till gör ingen skillnad. Värre när man kommer överrens om fyra och slutar med närmare 20 Galen Fast jag hade turen att även sambon blev riktigt intresserad och pysslar med dom lika mycket som jag gör.

Anmäl
2013-02-20 07:05 #7 av: Anna4077

Haha det också ;) ja det blir ju lite skillnad. Fast två hamstrar blir ju lätt fler om dom råkar vara en av varje kön. Kanske är så jag ska göra för att få fler ;) vi får se hur det blir men lutar åt omplacering. Det negativa är att då blir väl chansen att sätta ihop den med min Roffe minimal. Dom är ju små redan innan.

Anmäl
2013-02-20 08:56 #8 av: Elsa

#3 det tycker jag, självklart är det olika på olika djur och hur bakgrunden ser ut. Men djur känner ju av en väldigt väl och vet när man vill göra det bra för dem :) var jourhem ett tag åt en liten kisse som varit med om saker som jag inte ens till tänka på, det gick trögt ett tag i början men sedan blev det världens myskatt :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.