04 - Tillbehör & Utrustning

Nätlock

2013-02-10 12:45 #0 av: Gur4m1

Vet att jag hittade en finfin tutorial på hur man bygger nätlock här på ifokus men mins inte _var_ och kan inte hitta åt den igen via sökningen. Så jag tänker ställa frågan rakt ut bara; Jag vill göra ett nätlock, men vet inte riktigt var jag kan hitta lämpligt nät av metall- med rätt storlek på "hålen". Jag tänker kika förbi Biltema men har itne speciellt stora förhoppningar utifrån det jag sett på nätet.

Min främsta undran är; Vilken storlek bör öglorna/hålen vara? Vad är "max-storleken" för att de små inte ska kunna lyckas rymma ut genom hålen? Även om det känns som en väldigt liten risk i ett akvarium, men man vill ju vara på den säkra sidan, speciellt med katt i hemmet.

Better safe than sorry, som man brukar säga.

Några tips på var jag kan hitta lämpligt rutnät för ändamålet? :)

Här, där jag bor har jag tillgång av Jula, Ö&B, Biltema, ClaesOhlsson, byggmax och Granngården. Sökt på samtligas hemsidor och inte direkt funnit det jag sökt på sortimentet som finns på nätet.

Så sammanställt:
- Minimått på hål i nät över bur för att förhindra rymning?
- Bra butiker att finna passande nät/galler på?

Anmäl
2013-02-10 12:55 #1 av: VildaVittra

Men biltemas putsnät är ju jättesmåttiga hål på? Kan dom ta sig igenom dom? http://www.biltema.se/sv/Bygg/Kakel-och-mura/Tillbehor/Putsnat-87838/

En annan möjlighet är att köpa deras plastglas och sen borra ett gäng ventilationshål i det (sätt papperstejp där du ska borra så slinter inte borren). http://www.biltema.se/sv/Bygg/Ovrigt/Plastglas-26207/

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-02-10 13:08 #2 av: Gur4m1

Putsnätet, kan man köpa metervara eller måste man köpa hela rullen? *är kanske jättekorkad fråga men svaret känns inte så självklart för mig som aldrig köpt nät förut och det står ett pris för hela rullen på sidan*

#1 bra tips med plastglas :) Men lät oerhört...jobbigt ;) tänk alla hål man måste borra.... :> Det fanns måttet 600 X 400 X 4 mm, det hade varit helt perfekt om det varit 700mm istället för 600mm. Jag har ingen såg som skulle klara av att såga till plasten.

Jag kikade på bilfront-galler-grej också men är osäker på om den är bred nog för mitt kar. Stod inga mått på sidan så tänkte åka dit och mäta. Ska spana in putsnätet på samma gång :)

Putsnätet ser ju i övrigt exakt ut som det "gallernät" jag sett att andra använder- och som jag vill ha! :)Anmäl
2013-02-10 13:26 #3 av: VildaVittra

Man köper hela rullen, jula har samma nät men en kortare bit, dock dyrare per meter.

Bygg en träram att sätta 2 st 30*30-glas i istället. Sen behöver du ju inte borra hundratals håll om du tar borrdiameter 10 mm eller så. Ett hål per fem cm eller så borde väl räcka?

Var bor du annars? För jag har en rulle nät hemma om du bara vill köpa en liten stuv.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2013-02-10 21:01 #4 av: Gur4m1

"bygg en träram", jag är född med tummen mitt i handen

Jag köpte en "grill" till bilen men den saknar just några cm på långsidan som jag tänker placera en träram runt, på något vis. Jag är smått ohändig men det skall lösas på något vis. Tack annars för erbjudandet!

Jula hade inget nät på rulle när jag fångade in en anställd och frågade om de har nät/rutnät, så han hänvisade mig till bilgrillen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.