Tillbehör, inredning och motion

Hampaströ - recension 1

2014-01-28 17:41 #0 av: [etsan]

Det här är en ny artikelserie som kommer komma varje månad och som innehåller en recension om olika bottenmaterial. Den här månaden handlar det om hampaströ.

Jag beställde mitt hampaströ från Paxhorse. Det var relativt billigt om man räknar med en så tung och stor påse med frakt hem till dörren.

När jag fick hem paketet började jag genast riva bort pappret.

Börjar riva upp pappret...


Efter att ha tagit bort pappret så kom själva förpackningen fram.

Förpackningen (igga strumporna)

 

Det är 15 kilo och räcker nog väldigt länge eftersom det är ganska ”drygt” och lite vikt ger stor volym. Lukten var kanske inte den bästa jag känt men det fungerade underbart bra att gräva i och dammade inte alls. Hamstrarna älskade det! Nackdelen med en sån stor säck är vad man ska förvara den. Det är ju inte så snyggt att ha en stor säck i hallen. Jag löste det genom att ställa in säcken i ett förråd på altanen.

För att fylla hela buren så att det blir ett tjockt lager och gräva i behövdes 24 helt fulla 500 g turkisk yoghurt burkar. Då fick jag väldigt mycket spån i buren. Jag använde alltså 3000 gram till att fylla en samla 130 L ungefär 20 cm. Väldigt lite i vikt för så mycket volym alltså.

Jag ser knappt några nackdelar i det alls. Till och med mina kräsna hamstrar gillade det.

Nova och Stella testar nya ströet

 

Fördelar med hampaströ:

-        -  Dammar inte

-        -   Lätt att använda

-        -   Super att gräva i

-       -  Snyggt

-        - Passar de flesta hamstrar

Nackdelar med hampaströ:

-          - Luktar ganska äckligt

-          - Ganska dyrt (men jag tycker det är värt det)

Fem stjärnor av fem!

                      


     

Anmäl
2014-02-01 10:31 #1 av: [etsan]

Ny artikel Glad

Anmäl
2014-02-01 12:40 #2 av: [ErikP]1

Väldigt bra artikel!

Anmäl
2014-02-01 13:00 #3 av: jossa5

Jättebra! Blir sugen på att köpa och prova själv...

Anmäl
2014-02-01 17:01 #4 av: [etsan]

Tacktack!

#3 vem blir inte det? :)

Anmäl
2014-02-01 17:29 #5 av: [Ingunn_1969]

Bra jobbat, en välskriven och klockren artikel!

Anmäl
2014-02-01 18:25 #6 av: Sunes

Hur mycket fick du betala med frakt å allt? Vet du hur många liter eller kg det är? :) passar ju utmärkt till ninisarna å ju :)

Anmäl
2014-02-01 20:27 #7 av: [etsan]

#5 tack Glad


#6 256 kr med frakt och allt och det är 15 kilo och räcke länge!Glad

Anmäl
2014-02-01 21:08 #8 av: Anna4077

Bra jobbat!

Anmäl
2014-02-02 08:24 #9 av: [etsan]

Tacktack anna!

Anmäl
2014-02-02 09:33 #10 av: [MARWAKE]

Bra artikel! :)

Anmäl
2014-02-02 09:40 #11 av: [etsan]

Tack :)

Anmäl
2014-02-02 10:04 #12 av: Sunes

Kanske blir sånt nästa gång då :)

Anmäl
2014-02-06 13:42 #13 av: cecbur

Tack för en bra artikel.

Arken Zoo Stockholm/Kungsholmen tar hem hampaströ och ska förmodligen börja sälja det regelbundet.
http://arkenzoo.se/vara-butiker/stockholm-kungsholmen/

Anmäl
2014-02-06 13:44 #14 av: [etsan]

#13 tack! vad kul! Dock tycker jag arken zoo har skamliga priser på det mesta :)

Anmäl
2014-02-06 20:01 #15 av: Alexxiis

Åh jag som älskar recensioner, vad kul att det ska komma varje månad! Väldigt bra skrivet, gillade att du tog upp för och nackdelar och visade bilder mm... :)

Hehe nu blev jag allt sugen på att testa hampaströ, tur att mitt spån snart är slut då :P 


Anmäl
2014-02-06 21:31 #16 av: [etsan]

#15 tacks å mycket, kommer snart en till recension! :) tycker verkligen det är värt att testa

Anmäl
2014-02-07 16:06 #17 av: Frosstis

jag har använt hampaströ, och jag gillade det! inte så bra uppsugningsförmåga dock men annars bra!

men 24 st 500 grams burkar blir väl inte 3000 g? :P


Anmäl
2014-02-07 17:22 #18 av: [etsan]

#17 men alltså vikten är ju i yougurt så man får räkna om med volymen i stället. Glad

Anmäl
2014-02-07 17:33 #19 av: Frosstis

#18 hur menar du:)?


Anmäl
2014-02-07 17:42 #20 av: [etsan]

#19 om exempelvis 50 ml yougurt är 500g kanske 50ml hampaströ är 300g. Jag vägde alltså själva ströet. Att burken rymmer 500g yougurt sa jag bara för storleksuppfattningen. Glad

Anmäl
2014-02-07 17:45 #21 av: Frosstis

#20 Jahaa, smart:D


Anmäl
2014-02-07 23:14 #22 av: [evilewa]

Äcklig lukt, hur?

Anmäl
2014-02-08 07:04 #23 av: [etsan]

#22 alltså själva ströet tycker jag luktar hundbajs. =P Det luktar inte lika "fräscht" som spån eller sand.

Anmäl
2014-02-08 07:48 #24 av: [MARWAKE]

#23 ja, jag tycker också det luktar jätteäcklikgt, typ mögligt :P

Anmäl
2014-02-08 17:30 #25 av: [evilewa]

Usch då...synd!

Anmäl
2014-03-05 15:15 #26 av: [evilewa]

Är det bara Paxhorse som har detta?

Anmäl
2014-03-05 15:39 #27 av: [etsan]

#26 nej, men de har till bäst pris och leverans. :)

Anmäl
2014-03-05 17:13 #28 av: [evilewa]

Det blir 300 kronor om man vill ha det till dörren. Om man jämför med 50 liter alspån för 200 kronor. Får man mycket mer då?

Anmäl
2014-03-05 18:07 #29 av: [etsan]

#28 jag tycker det eftersom det är så drygt. :) och så är det bättre att gräva i förstås, :D

Anmäl
2014-03-07 10:19 #30 av: Alexxiis

När kommer nästa recension :)?


Anmäl
2014-03-07 17:58 #31 av: [etsan]

#30 snart, håller på med den :)

Anmäl
2014-04-01 13:42 #32 av: [etsan]

Kan updatera er med att jag snart är klar med recesion 2 :)

Anmäl
2014-04-03 00:06 #33 av: fuzzie

Lätt det bästa ströet på marknaden! Tummen upp  

Anmäl
2014-04-03 23:53 #34 av: fossingen

Alltså lättströ/hampa är går ju att köpa på granngården för typ 150 kr. Brukar finnas i original och Eukalyptus doft. Suger upp mycket bättre än sågspån, luktar inte illa (enligt mig) och ger inga allergener.


Anmäl
2014-04-04 22:53 #35 av: [etsan]

#34 inte på "min" granngården tyvär :/

Anmäl
2014-04-12 22:51 #36 av: Kappukeki

Jag beställde det idag :) första gången ^^ hoppas att det funkar bra för min hamstrar! köpte 30L för 90 kr och fram till dörren xD

Anmäl
2014-04-17 19:34 #37 av: Kappukeki

trodde 30L var mycket... räcktte till två burar bara och nu är det slut :( ska nog prova och köpa från paxhorse där du sa >_<


Anmäl
2014-04-17 21:37 #38 av: fuzzie

#37 Köp på Granngården! 150 kronor för 20 kg. Skrattar 

Anmäl
2014-04-17 22:00 #39 av: Kappukeki

O.O... ska genast kolla upp !!!

Anmäl
2014-04-17 22:03 #40 av: Kappukeki

Heter det hampaströ då? Hitta inte på deras hemsida ...

Anmäl
2014-04-17 22:31 #41 av: fuzzie

#40 Det kallas både hampaströ och lättströ men man kan tyvärr inte hitta det på deras hemsida... Ledsen 

Men jag köper alltid i butik för 150 kronor för 20 kg som sagt. Skrattar 

Anmäl
2014-04-17 22:43 #42 av: *~HamsterHamster~*

mitt hamsptrö luktar inte alls äckligt och i tyskland kostar det typ hälften så vi köper det alltid i tyskland xD

Anmäl
2014-04-18 11:37 #43 av: [etsan]

#39 finns tyvärr inte att köpa på alla granngårdens butiker 


#42 vad bra då Gladsjälv är jag aldrig i tysklandSkrattar

Anmäl
2014-04-18 11:47 #44 av: Kappukeki

Hur köper ni från Tyskland då? Beställer från internet då ? Hur mycket kosta det ?
Granngården hade 20kg för 150kr i Gnesta!

Anmäl
2014-04-18 12:04 #45 av: *~HamsterHamster~*

Min pappa tar alltid med en 15 kilos säck från tyskland när han varit där, som kostar ca. 65 kr. Granngårdens verkar ju vara rätt så billig iallafall. Det som vi tänkte köpa var alltid dyrare.

jag älskar iallafall hanpströ xD

Anmäl
2014-04-18 14:47 #46 av: Kappukeki

Vad billigt!
Men lättströ är samma sak som hampaströ? :)

Anmäl
2014-04-18 14:48 #47 av: [MARWAKE]

#46 Ja ;)

Anmäl
2014-04-19 12:38 #48 av: Kappukeki

Nu har jag en 20kg hampaströ! Så värt det ! Från granngården ! :)

Anmäl
2014-04-19 12:42 #49 av: fuzzie

#48 Naajz! Skrattar Jag sa ju att det var värt det! Skämtar 

Anmäl
2014-04-19 12:58 #50 av: Kappukeki

#49 jappppppp! Jag tror att min hamster har blivit allergisk mot kutterspån. .. han kliar sig jätte ofta! Till och med tappat päls.. jag har använt ekologisk spray på honom för jag trodde att han hade ohyra ... men det har inte hjälpt. Det enda som hände var att man såg nya päls som växte tillbaka men han klia sig jätte mycket , sakna fortfarande lite päls där . Ska se om han trivs med hampaströ..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.