Om sajten

Varning för trollen!

2010-09-10 17:39 #0 av: SweetCheeks

Som vilket annat forum som helst kan DhiF drabbas av troll. Detta är personer som går in för att provocera och förstöra. Det bästa du som forumanvändare kan göra är att ignorera dessa personers inlägg samt anmäla dem till sajtens moderatorer (sajtvärd och medarbetare).

Vad är ett troll?

Internettroll, eller bara troll, (anspelning på engelskans trolling, både i betydelsen dragroddfiske och de troll i nordisk folklore som utför hyss) är nedlåtande Internetslang för användare som skriver ett stort antal provokativa, märkliga, ickerelevanta eller oseriösa diskussionsinlägg på Internetforum. Källa: Wikipedia (2010-09-10)

Trollets mål är just att provocera, att skapa upprörda känslor och framför allt att få uppmärksamhet. Ett troll skriver mycket sällan ett enda inlägg utan brukar mer eller mindre spamma ett forum med sina inlägg och kommentarer. Dagens troll tenderar till att skapa en användare och börja trolla direkt. Även nybörjare på dvärghamstrar brukar börja skriva så snart de blivit medlemmar. Det är viktigt att inte förväxla dessa med troll!

 

Hur känner jag igen ett troll?

Det är ofta väldigt uppenbart huruvida det rör sig om ett troll. Eftersom trollet vill få respons och uppmärksamhet är inläggen sällan subtila utan snarare på något sätt extrema. Trollet skriver oftast många inlägg i snabb följd och deltar i många olika diskussioner samtidigt. Inläggen är generellt respektlösa, provokativa, irrelevanta, oseriösa.

 

Trollvarning Bilden är licensierad under Creative Commons.

 

Mata inte trollen!

Fall inte för frestelsen att gå in i en diskussion med ett troll, det är slöseri med tid. Oavsett hur dumma eller felaktiga saker personen skriver så skall du ignorera inläggen. Kort sagt: Mata inte trollen!

Anmäl däremot inlägg eller personen till sajtens moderatorer (sajtvärd och medarbetare). Genom att skicka till samtliga personer som kan redigera eller ta bort inlägget går det snabbare att befria sajten från troll.

Med hänsyn till att många medlemmar på forumet är nybörjare på dvärghamstrar och letar information så kan du, om du ser ett uppenbart felaktigt påstående som verkar vara skrivet av ett troll, exempelvis skriva:

  • Inlägg #X är troligtvis skrivet av ett troll *länk till den här artikeln*.
  • Trollvarning *länk till den här artikeln* på inlägg #X?.
Kom ihåg att vara restriktiv med att hänga ut inlägg som trollande. Om det inte verkar vara just ett troll som skriver något felaktigt utan bara någon som är lite okunnig kan du vänligt tillrättavisa personen i forumet. Dock kan du alltid anmäla felaktigheter till moderatorerna så kan vi på så sätt hålla koll, ingen vill ju att det skall stå felaktig information i forumen.
Om du skulle bli felaktigt anklagad för att vara ett troll ber vi dig att kontakta sajtens moderatorer så hjälper vi dig att ordna upp det.

 

 

Tilda

Värd på Dvärghamster i Fokus och medarbetare på Hemsidor i Fokus

Aka Lakritsugglan, lakritsugglan.eu, webbsidemakare/utvecklare/designer med F-skattsedel

Virka-amigurumi.se - Japanska ergonomiska virknålar

Anmäl
2010-09-12 18:47 #1 av: PawsOnPaws

Bra att veta, *putt*

Anmäl
2011-03-03 02:12 #2 av: SweetCheeks

*Putt*

 

Tilda

Värd på Dvärghamster i Fokus och medarbetare på Hemsidor i Fokus

Aka Lakritsugglan, lakritsugglan.eu, webbsidemakare/utvecklare/designer med F-skattsedel

Virka-amigurumi.se - Japanska ergonomiska virknålar

Anmäl
2011-10-31 15:58 #3 av: Escaflo

*putt*

Anmäl
2011-10-31 16:04 #4 av: Krille12

Tråkigt att det ska behöva finnas troll.

Medarbetare på Vetenskap.

Anmäl
2011-11-07 16:16 #5 av: Michaela-N

Puttar igen.


Anmäl
2011-11-07 20:37 #6 av: Flöffo

#4 jadå det är inte så kul dom bara förstör det för en och säger dumma sakerObestämd men om ingen matar trollen kanske dom slutar.

Anmäl
2011-11-07 20:56 #7 av: [Dominik]

Det är bara för att aftonbladet och så vidare har stängt sina kommentarer, så dom måste gå någon annanstans och klaga över sina liv:p

Anmäl
2011-11-08 20:59 #8 av: kimky

jag fatta inte o.o' jag fatta vad det e men mata dom inte ^~

Anmäl
2012-01-23 21:17 #9 av: [squash97]

Troll här igen!! Eller iaf på hamster ifokus... :/

Anmäl
2012-02-10 17:53 #11 av: [Dominik]

Well if we're gonna feed the troll, I think we should atleast feed him with cocks :D

Anmäl
2012-02-28 18:40 #14 av: Catta-

Putt

Anmäl
2012-02-29 22:38 #15 av: [Dominik]

Det ska stå "Varning för trollet" där uppe. Inte trollen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.