Annons:
Etikettövrigt
Läst 5423 ggr
[ErikP]1
11/10/13, 8:03 PM

Ditt ansvar som djurägare!

Många gånger blir ett köp fel, man får inte vad man trodde man skulle få. Vad gör man då?

Jag tycker mig se lite här och var på olika sajter, att det finns många besvikna djurköpare. Det kan vara så att de har handlat ifrån djuraffär, annan uppfödare eller en "vanlig" privatperson.

Vad de är missnöjda med kan variera, men ofta är det att de blev lovade en hona som visade sig vara en hane, kanske är den full i ohyra? Åldern stämde kanske inte eller att djuret kommer i dåligt skick eller varför inte dräktig?

29.jpg

Ofta ser jag hur den besvikna köparen ropar ut sin ilska och besvikelse på säljaren. De har lurats och en massa fula ord kan följa därefter.

Men vad jag aldrig har sett är att någon har sagt "Jag kanske får skylla mig själv som inte dubbelkollade könet i affären?" t.ex.

Så det jag vill säga är att man som köpare också har ett ansvar, och inte lita blint på säljaren. Säljaren kanske inte heller är världsbäst, eller så kanske det är så att det som känns rätt för säljaren är inte den uppfattningen du själv har?

Lamas_1.jpg

Vad kan man göra för att slippa köpa grisen i säcken då? Det är ju ganska lätt hänt att det blir fel, då det blivit ganska populärt att låta smådjur lifta med andra resenärer när man bor långt ifrån säljaren.

Det första jag skulle rekomendera är att åka till säljaren personligen och titta på djuret och bilda sig en uppfattning. Kan man inte det, så kanske man kan köpa av någon man känner som rekomenderar en annan uppfödare till exempel? Eller kanske be om referenser om man är helt obekant med varann?

Så för att slippa tråkigheter i framtiden, ha alltid för vana att dubbelkolla med säljaren så det förhoppningsvis blir ett lyckat köp.

Alla bilderna i artikeln kommer ifrån Pixelio.de.

Annons:
[evilewa]
11/10/13, 8:05 PM
#1

Bra artikel :-)

[etsan]
11/10/13, 8:12 PM
#2

Bra, har sett den på bortskänkes.

[dvärghamster Uppfödning]
#3

Bra artikel

DanceDiddi
11/11/13, 9:52 AM
#4

Bra artikel!!

Hälsningar mig, Brownie och Ville Pussmun

inthegame
11/12/13, 9:42 AM
#5

Bra artikel! Min kompis köpte en hamster (hona) som en vecka efter att hon hade köpt den födde 4 ungar!

MVH: En djurälskande ClaraSol 
54 liter sällskap      10 Liter körsbärsräkor
25 liter Kampfisk    2 Sibiriska dvärghamstrar<3

 

[ErikP]1
11/12/13, 10:14 AM
#6

Oj. Hoppas att det gick bra! :)

Annons:
Upp till toppen
Annons: